Thailand

Thailand

Bijzonderheden - algemeen

Vakantiebestemming Thailand

Het land van de glimlach. Thailand heeft veel te bieden waaronder Boeddhistische Tempels, goedkope goederen op de lokale markten en prachtige stranden.

Thailand met circa 60 miljoen inwoners en gelegen in Zuid Oost Azië met als buurlanden Myanmar (Birma), Laos, Cambodja en Maleisië wordt ook wel het Land van de Glimlach genoemd. De glimlach is in Thailand een natuurlijk aspect van het leven die gebaseerd is op een sterk gevoel van eigenwaarde welke typerend is voor de Thaise identiteit. Het land wordt gekenmerkt door een weelderige begroeiing en is in landschappelijk opzicht te onderscheiden in vier gebieden.

Het noorden is bergachtig met als hoogste punt de Doi Inthanon (2596m). Deze streek is begroeid met teakwouden, rijstvelden en regenwoud en kenmerkt zich ook door de aanwezigheid van de vele bergstammen die in het grensgebied van Birma en Laos huizen.

Het noordoosten, ook wel Isaan genoemd, wordt begrensd door de Mekong rivier in het noorden en de grens met Cambodja in het zuiden. Dit gebied is nog nauwelijks toeristisch ontwikkeld en geeft dan nog de mogelijkheid om de Thai in hun oorspronkelijke leefwijze te aanschouwen.

Het centrale laagland is het centrum van de Thaise rijstteelt en is rijk aan culturele en historische bezienswaardigheden zoals de oude Thaise hoofdstad Ayutthaya. De belangrijkste rivier van Thailand, de Chao Phraya, stroomt door dit gebied om vervolgens uit te monden in de Golf van Thailand, iets ten zuiden van Bangkok.

Het zuiden van Thailand is begroeid met een weelderige tropische vegetatie en is het meest toeristische gebied. Voor de kust liggen eilandjes met paradijselijke stranden. De bekendste hiervan zijn Koh Samui en het schiereiland Phuket.

Klimaat

Thailand kent drie seizoenen:

  • het hete seizoen van maart tot midden juni.
  • het regenseizoen van juni tot oktober.
  • het “koele” seizoen van november tot en met maart.

Voor mensen uit ons klimaat is Thailand echter het gehele jaar een warm land.

Tijdverschil

Het tijdverschil met Thailand bedraagt in de zomer 5 uur en in de winter is het in Thailand 6 uur later.

Formaliteiten

Voor een bezoek aan Thailand zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden. Laat u adviseren over de samenstelling van een gedegen reisapotheek door de GGD of door uw huisarts.

U dient in het bezit zijn van een geldig paspoort dat bij vertrek uit Thailand nog tenminste 6 maanden geldig is. Voor een verblijf tot 30 dagen is geen visum vereist. Houdt u aan het einde van de reis rekening met de vertrekbelasting op het vliegveld te betalen van 500 Bath. Voor binnenlandse vluchten is dit 50 Baht.

Betaalmogelijkheden

De munteenheid is de Thaise Baht (THB). Het heeft geen zin deze reeds in Nederland te kopen. De koers is hier hoogst ongunstig. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren. Travellers’ cheques (in USD) worden geaccepteerd. Op veel plaatsen kunt u ook euro’s wisselen. Vrijwel alle grotere plaatsen in Thailand hebben bankautomaten waar u met uw pinpas (bank of postkantoor) contant geld kunt opnemen. Betalen met credit cards kunt u in hotels, grote winkels en een aantal restaurants.

De taal

In Thailand wonen de volgende bevolkingsgroepen: Thai 80%, Chinezen 12%, Maleiers 4%, Khmer 1,5% en Mon 0,9%. De officiele taal is het Thai. In hotels en internationale restaurants kunt u met Engels terecht. Mensen die niet in de toeristische industrie werkzaam zijn spreken nauwelijks Engels.

Land Thailand
Oppervlakte gebied 513.120 km²
Gesproken talen Thai
Valuta Thaise Baht (THB)
Visum vereisten Voor een verblijf tot 30 dagen is geen visum vereist. U dient in het bezit zijn van een geldig paspoort dat bij vertrek uit Thailand nog tenminste 6 maanden geldig is.

Thailand - Bangkok Ramada D'MA Bangkok 4*

Het Ramada D’MA Bangkok Hotel ligt in Pratunam tussen Bangkok’s groothandel mode- en winkels Meer info
Boeken

Er zijn op dit moment helaas geen Doe het Zelf aanbiedingen voor deze bestemming.

Thailand 15 daagse groepsreis v.a € 1.295,-

Thailand
Ontdek Thailand in 15 ontspannen dagen  ** ** € 1.295,- ** ** Het echte Thaise leven, de prachti Lees meer
Boeken

Little Nyonya Hotel 4*

Thailand
Het Little Nyona Hotel 4 **** ligt in hartje Phuket. U zult zich hier geen moment vervelen. Ligging Lees meer
Boeken

Merlin Beach Resort 5*

Thailand
Merlin Beach Resort 5**** Prachtig resort aan het strand van Patong en binnen 5 km afstand van Tri T Lees meer
Boeken

Thailand 13 daagse Groepsreis

Thailand
  Vertrek:  30 aug, 14 sep, 28 sep, 19 oct, 30 november 2018: 20 jan, 20 feb, 18 maart, 20 april, Lees meer
Boeken

Thailand - Bangkok met Emirates € 565,-

Thailand
Naar Thailand – Bangkok  v.a. € 565,- p.p. incl luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen Lees meer
Boeken

Thailand 10 daagse Relax reis € 1.090,-

Thailand
    Vertrek kan dagelijks.   10 Daagse reis Relax Thailand voor € 1.090,- p.p. &nb Lees meer
Boeken

Thailand Classic 15 daagse rondreis € 1.250,-

Thailand
Thailand Classic 15 daagse rondreis € 1.250,- p.p. Vertrek kan dagelijks. Dag 01. Amsterdam – Ba Lees meer
Boeken