Seychellen

Seychellen

Bijzonderheden - algemeen

De Seychellen (officieel de Republiek der Seychellen) zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland.

Het ideale eiland voor uw huwelijksreis

Het gehele jaar is het mogelijk om een reis te maken naar de Seychellen. De gemiddelde temperatuur is tussen de 26 en 29 graden.

Het hoofdeiland Mahé is het aanvliegeiland met ruim zeventig stranden, waarvan Beau Vallon het meest bekend is. Het binnenland is weelderig begroeid met een dicht regenwoud, waar je onvergetelijke wandelingen kunt maken. Tegenover Victoria, de gemoedelijke hoofdstad van de Seychellen, ligt het Sainte Anne Marine park. Praslin en La Digue vormen samen de perfecte Seychellen-bestemming.

Klimaat

De Seychellen kennen door het jaar heen een vrij gelijkmatig klimaat. Doordat je altijd dicht bij zee zit is de luchtvochtigheid wel hoog. Op de hoofdeilanden variëren de temperaturen van 24 °C in juli en augustus tot 30 °C in maart en april. Er valt zo’n 3.000 mm regen per jaar. De beste tijd om de Seychellen te bezoeken is van mei tot november. In die tijd voel je de passaat het sterkst en is het niet al te warm. De hoofdeilanden liggen buiten het orkaangebied.

Religie

De voornaamste godsdienst op de Seychellen is het katholicisme dat door de Fransen uit Europa werd meegebracht. De Engelsen brachten in de 19e eeuw het anglicanisme mee, maar dit sloeg niet zo aan. Ruim 87% van de Seychellois is vandaag de dag katholiek. De sociale zorg en het onderwijs worden door de Katholieke Kerk verzorgd. Zowel de Kerk als de regering keren zich tegen bepaalde ‘bijgelovige’ praktijken (waarzeggerij, dragen van amuletten enz.). De verhouding tussen Kerk en staat is uitstekend. De Kerk(en) zorgden er in de jaren negentig mede voor dat het land een democratie werd.

Er bevinden zich kleine boeddhistische, hindoeïstische, en islamitische gemeenschappen op de Seychellen. Kerkgenootschappen als de Zevendedagsadventisten en de Pinkstergemeenten groeien op de Seychellen.

Formaliteiten

Voor een bezoek aan de Seychellen is geen visum nodig. Wel dient iedere bezoeker te beschikken over een retourticket. Voor een bezoek aan dit eiland is vooraf geboekte accommodatie verplicht.

Land Seychellen
Oppervlakte gebied 452 km²
Gesproken talen Frans, Engels
Valuta Seychelse roepie
Visum vereisten Voor een bezoek aan de Seychellen is geen visum nodig. Wel dient iedere bezoeker te beschikken over een retourticket. Voor een bezoek aan dit eiland is vooraf geboekte accommodatie verplicht.

Sport en natuur

Sport en natuur Flora

Gezien de afgelegen locatie van de eilandengroep zijn er relatief veel endemische soorten te vinden op de Seychellen. Zo komen er 81 plantensoorten voor die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

De bekendste is de coco de mer (Lodoicea maldivensis), een kokospalmsoort. Deze kokos heeft de grootste kokosnoot (en ook het grootste zaad) ter wereld en is te vinden op slechts één eiland van de Seychellen, namelijk Praslin. Hij groeit in het regenwoud midden op het eiland, in de Vallee de Mai. De noten van dit levende fossiel lijken op dubbele gewone kokosnoten. Ze kunnen een lengte van ongeveer 40 centimeter en een gewicht van 15-25 kilogram bereiken en bevatten slechts één enkel zaad.

Een andere plantensoort is het zogenaamde "Bois Meduse" (Medusagyne oppositifolia), waarvoor bij de ontdekking in 1970 een nieuw plantentaxon in het leven werd geroepen. Naast de vanille-orchidee, die op verschillende plantages op de Seychellen wordt gekweekt, komen op de eilanden verschillende wilde en endemische soorten voor.


Vogels

Op Bird Island komen elk jaar meer dan een miljoen bonte sternen (Onychoprion fuscatus) broeden en op La Digue komen een dertigtal paartjes van de zeldzame seychellenparadijsmonarch (Terpsiphone corvina) voor. Verder zijn de zeldzame kleine vasa-papegaai (Coracopsis nigra) en de opaalstern (Gygis alba) vrij algemeen. Daarnaast bestaan er populaties van een paar duizend seychellenrietzangers en een paar honderd seychellenlijsters. Dit zijn vogelsoorten die in de jaren '60 van de 20e eeuw bijna waren uitgestorven. Deze toename is het resultaat van actieve natuurbescherming door BirdLife International.


Viervoeters

In 2005 is door een Belgisch team van de VUB in India een nieuwe kikkersoort ontdekt en gefotografeerd. Ze doopten het zeven centimeter lange dier Nasikabatrachus sahyadrensis, wat vrij vertaald uit het Sanskriet neuskikker uit het Ghatsgebergte betekent. Het dier lijkt verwant te zijn met kikkers uit de Seychellen. Dit is vooral bijzonder aangezien de afstand India–Seychellen ongeveer 3000 km is. Meer dan honderd miljoen jaar geleden maakten India en de Seychellen samen met Madagaskar echter deel uit van één continent. Daarvan brak volgens de theorie van de platentektoniek 90 miljoen jaar geleden Madagaskar los en 25 miljoen jaar later de Seychellen, waarna India nog eens tien miljoen jaar later afdreef naar het noorden en op Azië botste (wat het hooggebergte Himalaya opleverde). De verwantschap tussen de in 2005 ontdekte kikker en de verwante soorten op de Seychellen is op deze wijze te verklaren.

Uitgaansleven

Uitgaansleven De Seychellen staan niet echt bekend vanwege het bruisende nachtleven dus nachtbrakers en echte partyanimals moeten het doen met relatief rustige nachten. De meeste hotels nemen het entertainment gedeelte voor hun rekening om de gasten te vermaken.

Sommige hotels in de Seychellen hebben een entertainment team en organiseren avondbarbecues of optredens in het Frans en Engels. De bar van het hotel sluit echter meestal vroeg vergeleken met de internationale standaard.

Cultuur en geschiedenis

Cultuur & geschiedenis Austronesiërs afkomstig van Borneo hebben de Seychellen mogelijk tussen 200 en 300 A.D. bewoond voordat ze zich uiteindelijk vestigden op Madagaskar. Arabische handelaren kenden de eilanden, maar hebben ze nooit gekoloniseerd. Arabieren handelden in noten van de coco de mer die alleen op de Seychellen te vinden zijn.

De maatschappij is vooral matriarchaal. De meeste moeders zijn alleenstaand en maken in de families ook de dienst uit.

De inheemse muziek is een mengeling van de verschillende muziekstijlen die door de verschillende immigrantengroepen zijn meegebracht.

Doordat de Seychellen lange tijd een Britse kolonie waren, is de wetgeving en het onderwijssysteem op dat van de Britten gebaseerd. Toch hebben de Fransen duidelijk hun sporen nagelaten. De eilanden maken meer een Franse indruk dan een Britse. Verder zijn de meeste achternamen Frans en veel plaatsaanduidingen zijn ook Franstalig.

Er zijn op dit moment helaas geen hotels geplaatst voor deze bestemming.

Er zijn op dit moment helaas geen Doe het Zelf aanbiedingen voor deze bestemming.

10 daagse special honeymoonpackage

Seychellen
Le Jardin des Palmes 3 *** plus is op Mahe, vlakbij La Mouche Beach, Anse Soleil Beach en Baie Lazar Lees meer
Boeken

10 daagse huwelijksreis

Seychellen
Het Coral Strand Smart Choice 4**** plus ligt aan het strand in de baai van Beau Vallon. De luchthav Lees meer
Boeken

10 daagse Dream holiday

Seychellen
Het Savoy Resort & Spa is een luxe 4 **** resort die alles te bieden heeft voor de ideale huwel Lees meer
Boeken

Vliegticket v.a. € 795,-

Seychellen
Naar Seychellen  v.a. € 795,- p.p. incl luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen  Lees meer
Boeken

10 daagse deluxe huwelijksreis

Seychellen
Het Constance Lémuria Resort 4**** plus is een lux resort die omringd is door de prachtige natuur. Lees meer
Boeken