Algemene informatie

*** 15 Daagse Groepsreis ***

Vertrek 01 September € 1.595,- p.p. (op basis van 2-personen)

Reisbegeleider vliegt met u mee vanuit Nederland.

 

 

Wij bieden u:

Een onvergetelijke reis
Comfortable hotels met lux ontbijt
Tour in prive-bus met airconditioning
Kruger Park, Pietmaritzburg, Durban en nog veel meer
___________________________________________________________________________________________

01 september: U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam naar Johannesburg.

02 september: U arriveert op O. R. Tambo International Airport. Hier wordt u opgewacht door onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als u bent aangekomen bij het hotel, kunt u inchecken en de rest van de dag kunt uitrusten van de lange reis.

03 september – Johannesburg.
U begint de dag met een ontbijt in het hotel. Er staat vandaag stadstour van Johannesburg en Soweto op het programma. Tijdens deze stadstour gaat u onder andere langs historische gebouwen, Hillbrow Tower, Carlton Centre, Brixton Tower, Rijke buitenwijk van Houghton, Hoge Raad van Zuid-Afrika en de Nelson Mandela Brug in Newtown. Tijdens de Soweto tour kunt u een blik werpen op de voormalige woningen van twee Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaars. U bezoekt ook een heel inspirerend project door een bezoek te brengen aan het grootste ziekenhuis van Afrika: het Baragwanath Hospital.

04 september : Vrije dag ter zelfbesteding.

05 september: Johannesburg – Kruger National Park. Na het ontbijt wordt u naar de airport gebracht voor de vlucht naar Kruger airport. Bij aankomst word u door een van onze medewerkers ontvangen en wordt u naar uw verblijf gebracht. De rest van de dag heeft u vrij.

06 september: Kruger (Safari)- In de ochtend kunt u eerst genieten van uw ontbijt en daarna vertrekt u voor een hele dag safari tour door het National Krugerpark in een open jeep. Daar kunt u de Big Five Family van dichtbij zien tijdens de safari tour. Ook kunt u in het park genieten van het wilde leven die benoemd is tot een van de beste ter wereld.

07 september: Kruger National Park – Swaziland. Na uw ontbijt vertrekt u naar Swaziland. Bij aankomst in Swaziland word u ingecheckt in uw hotel en heeft u de rest van de dag vrij.

08 september: Swaziland – Pietermaritzburg. Vandaag vervolgt u de reis naar Pietermaritzburg. Bij aankomst word u ingecheckt in uw hotel. De rest van de dag kunt u in het hotel doorbrengen of alvast de omgeving verkennen.

09 september : Pietermaritzburg Stadstour: Na het ontbijt vertrekt u voor een stadstour. Pietermaritzburg is de hoofdstad en tevens de tweede grootste stad van de provincie KwaZulu-Natal. Zuid-Afrika is ook bekend als de geboorteplaats van legendes. Pietermaritzburg City Hall is een van de grootste bakstenen gebouw in het zuidelijk halfrond en ligt midden in het centrum van Pietermaritzburg. Pietermaritzburg is ook bekend vanwege een bepaalde gebeurtenis – vroeg in het leven van Mahatma Gandhi. In mei 1893 was Gandhi met de trein onderweg naar Pretoria, gezeten in een eersteklascoupé. Een blanke man verwees hem toen naar het goederengedeelte aan het einde van de trein. Gandhi, die een kaart voor de eersteklas had, weigerde, en werd uit de trein gezet in Pietermaritzburg. ’s Nachts, bibberend van de winterkou in een wachtruimte van het station, nam Gandhi de beslissing om in Zuid-Afrika te blijven, en zich tegen de segregatie van en het racisme jegens Indiërs in Zuid-Afrika te verzetten. Dankzij dit verzet ontstond zijn unieke versie van geweldloos verzet, Satyagraha genaamd. Een bronzen standbeeld van Gandhi in de Kerkstraat (thans Church Street), in het centrum van de stad, herinnert aan deze bekende gebeurtenis. Het standbeeld werd destijds onthuld in 1993 door aartsbisschop Desmond Tutu.
In 1962 werd de nog jonge Nelson Mandela, op wie onder het apartheidsregime jacht werd gemaakt, gearresteerd in de nabije stad Howick, even ten noorden van Pietermaritzburg. Deze arrestatie betekende het begin van de 27-jarige gevangenschap van Mandela. Er is nu een monument voor hem op de plaats van zijn arrestatie. Later op de dag kunt u ook de bekendste markt van de stad bezoeken.

10 september: Pietermaritzburg – Durban: Na het ontbijt vertrekt u naar Durban. Bij aankomst in de prachtige stad Durban wordt u ingecheckt in uw hotel en kunt u uw dag verder doorbrengen in het hotel of alvast de omgeving verkennen.

11 september: Durban Stadstour: Na het ontbijt – op afgesproken tijdstip – vertrekt u voor een stadstour in Durban. Dit is een ideale introductie tour van Durban. Beleef de hoogtepunten van Durban tijdens deze begeleide stadstour. Tour langs de ´Golden Mile´ en door het centrum met o.a. het Kwa Muhle Museum. Bezoek ook de Indische markt met alle kruiden uit Duizend-en-een-nacht. Ook kunt u de unieke “Bunny Chow” het bekendste gerecht van Zuid-Afrika proeven.

12 september: Durban: Vrije dag

13 september: Durban: Vrije dag

14 september: Vertrek naar de airport gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

15 september : Aankomst Amsterdam

Reis Inclusief:
• Vliegticket vanuit Amsterdam naar Johannesburg/Durban/Amsterdam
• 3 overnachtingen in het 4 * Protea Balalaika hotel in Johannesburg.
• 2 overnachtingen in het 3 * Protea Hotel Hazyview in Kruger National Park.
• 1 overnachting in het 3* Mountain Inn Hotel in Swaziland.
• 2 overnachtingen in het 3* Stayeasy Hotel in Pietermartizburg.
• 3 overnachtingen in het 3 * Garden Court South Beach Hotel in Durban.
• Dagelijks ontbijt , Privé bus met airconditioning, Engels sprekende chauffeur.
• Engels sprekende reisgids, Transfers

Exclusief: Niet genoemde kosten z.a. Lunch, Diner etc., Fooien, Entree gelden, Extra’s

Beschikbare vertrektijden

Foto's

Het spijt ons. Er zijn nog geen klantbeoordelingen voor deze reis.