Zuid-India - 16 Daagse rondreis € 1.550,- p.p.

 

 

   

 

16 Daagse Zuid India € 1.550,- p.p.  bij min. 4 personen

 

Ervaar de door pelgrims drukbezochte tempelsteden en het natuurschoon van Zuid-India. Het minder bekende zuiden heeft veel te bieden en bezit vooral ook een heel eigen, ontspannen karakter. Je ziet kleurrijke tempelsteden als Madurai en Thanjavur (Tanjore) , tropische stranden, bezoekt de historische havenstad Cochin, het Periyar Nationaal Park en maakt een bijzondere boottocht over de backwaters. Dit is een gebied van lagunes, kanalen, rivieren en meren met waterplanten afgewisseld door smalle, groene eilanden. In Mysore kun je het enorme paleis van de Maharadja bekijken of de buiten de stad gelegen tempels van Somnathpur bezoeken.

Dag 01. U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam naar Bangalore

Aanmelden op Schiphol 3 uur voor vertrek. U dient uw koffers in te checken op Bangalore.

Dag 02. Aankomst Bangalore.

Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger u reeds op te wachten en brengt u naar het hotel. Onderweg doet u al de eerste indrukken op van deze wereldstad. Bangalore  wordt ook de ‘Silicon Valley’ van India genoemd. Het is één van de modernste steden van het land. De stad dankt zijn naam aan koning Veeraballa. Na verdwaald te zijn in het bos kwam de koning moe en hongerig aan bij een hutje en vroeg de bewoonster naar eten. Hij kreeg gebakken bonen, wat hij zo heerlijk vond, dat hij de plek Benda Kalu Ooru – plaats van gebakken bonen – noemde wat later door de Engelsen werd verbasterd naar Bangalore.

Dag 03. Bangalore-  stadstour

U wordt op afgesproken tijdstip opgehaald en bezoekt Vidhana Soudha. De Vidhana Soudha werd gebouwd tussen 1952 en 1957 en huisvest het bestuur van de deelstaat. Het gebouw is geïnspireerd door verschillende bouwstijlen uit Europa, de VS en Rusland. De designs zijn met elkaar gecombineerd en dat maakt het een prachtig bouwwerk. 

U bezoekt ook Lal Bagh - Lal Bagh is de naam van een botanische tuin aan de zuidelijke rand van de stad Bangalore -, Bull Temple en de Iscon Temple.  Als laatste een stop op de bekende MG Road. Bangalore is the place to be om je thuis te voelen en even te shoppen in winkels die je heel wat anders aanbieden dan kleurige sari’s, dhoti’s of longhi’s. Shopping centra bieden je originele Lacoste, Hilfiger, Pepe Jeans, Esprit aan voor de helft van de prijs.  Wellicht omdat hier heel wat geld wordt verdiend, zijn hier nogal wat grote merken aanwezig. Zo kan je er Levis, Esprit, United colours of Benetton, Pepe Jeans, Hilfiger en tal van andere merken terugvinden in de verschillende shopping centra. Vooral in Garuda mall en Central zal je er je gading vinden.

Dag 04. Bangalore – Mysore

U maakt vandaag een schitterende trip naar Mysore. De afstand is 145 kms en duurt gemiddeld 4 uur. Er wordt een lunch stop gemaakt onderweg. Na aankomst in Mysore wordt u aansluitend naar het hotel gebracht. U kunt uitrusten en op afgesproken tijdstip staat de gids klaar om met u de tour te beginnen van Mysore. Bezoek aan het paleis van de Maharaja, Brindavan Gardens, St Philomena’s Church wordt zeker niet overgeslagen tijdens deze tour.  

U bezoekt ook de Chamundi Hills die even net buiten de stad ligt. Dit is een prachtige berg waar een tempel op staat waarin de Nandi stier te vinden is. De berg heeft een hoogte van 3.489 meter boven de zeespiegel en is gewijd aan Chamundeshwari. Het is mogelijk om de tempel te bezoeken door de trap te nemen, die van onderaan de heuvel tot aan de top loopt. Deze trap is zo’n duizend treden lang, het is echter ook mogelijk om de bus te pakken. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het landschap.

 

Dag 05. Mysore – Ooty

Udhagamandalam – de zgn afkorting voor de stad Ooty, de hoofdstad van het district Nilgiri is bekend als de koningin van heuvel stations onder de toeristische circuits. Het is gelegen op een afstand van 105 km afstand van Coimbatore. De hoogte van de heuvels in het bereik van de Nilgiri varieert tussen 2280 en 2290 meter, de hoogste piek worden Doddabetta op een hoogte van 2623 meter.  

De oprichting van talrijke theeplantages heeft Ooty beroemd gemaakt. Hoge bergen, dichte bossen, uitgestrekte graslanden en mijlen en mijlen van theetuinen begroeten u op de meeste routes. 

Deze stad was ooit bekend als de zomer verblijfplaats van de Britten.

Dag 06. Ooty

Vandaag staat een rit met de Toy-Train op het programma. Deze rit mag je zeker niet missen. U wordt begeleid bij het instappen.

Op het moment dat de fluit gaat, start de stoom locomotief met een hoop kabaal haar tocht. De trein komt in beweging, en je vertrekt door een schitterend groen berglandschap. Je ziet watervallen aan je voorbij komen, gaat door tunnels en halverwege is er een stop op een klein station om de locomotief weer van water te voorzien. Kijk uit voor de brutale apen,  ze zijn leuk om te fotograferen maar ze zijn echt supersnel om je voedsel te stelen als je niet oplet.

Dag 07. Ooty- Munnar

De reis vervolgt zich naar het plaatsje Munnar. U reist 250 kms en dit duurt ca. 8-9 uur rijden met de nodige stops onderweg. Aansluitend wordt unaar het hotel gebracht en kunt u uitrusten van de lange rit.

Dag 08. Munnar

In Munnar is veel te zien, u zult dit merken tijdens de stadstour van vandaag. U ziet onder meer de christelijke kerk, de uitgestrekte thee- en kardemomplantages en u bezoekt een theemuseum. Geniet van het weidse uitzicht en het Eravikulam Nationaal Park, waar vele bijzondere dieren en vogels leven. U zult genieten van de bloementuin die u zeker niet mag missen tijdens deze tour.

Dag 09. Munnar-Cochin

Bezoek aan het vissersplaatjes Cochin.  De reis duur ca. 4-5 uur over 135 Kms. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht waar u kunt uitrusten. Kochi, dat een lange geschiedenis kent als handelsstad. Van oorsprong is Kochi een vissersplaatsje, dat vroeger de naam Cochin had. Al eeuwenlang worden hier specerijen, goud, textiel en vis verhandeld en verscheept. Eén van de meest herkenbare beelden van Kochi zijn de Chinese vissersnetten die langs de hele kust bij het Fort van Kochi te vinden zijn. Bijzonder is dat deze Chinese netten alleen buiten China voorkomen. De stad toont een interessante mix van Portugese, Hollandse en Engelse invloeden. De stad ligt verspreid op het vasteland, Ernakulam, op diverse eilanden als Willingdon en Vypeen en op de peninsula met Fort Kochi.

Dag 10. Cochin

Vandaag de stadstour met een bezoek aan het Mattanchery Palace (gesloten op vrijdag), ook wel het Dutch Palace genoemd. Het was gebouwd door de Portugezen en gerenoveerd door de Nederlanders, maar nooit door beide nationaliteiten gebruikt. Ook bezoekt u de Joodse synagoge (gesloten op vrijdag, zaterdag en tijdens Joodse vakanties) en gaat langs Fort Kochi, met zijn enorme Chinese vissersnetten, de St. Francis kerk en de Santa Cruz basiliek. ’s Avonds bezoekt u een Kathakali dansvoorstelling, een van de oudste theatervormen van de wereld en ontstaan in Kerala.

Dag 11. Cochin - Alleppey

Allepey ligt op 60 kms en 1.5 uur rijden van Cochin.  U maakt vandaag river cruise over de binnenwateren van Kerala. Deze cruise is op basis van volpension.  Achter de kust van Kerala, in het uiterste zuidwesten van India, liggen vele riviertjes, meertjes en lagunes die met elkaar verbonden zijn door middel van kanalen. Deze staan bekend als de backwaters.  U vaart per traditionele houseboat tussen de kanalen, rijstvelden en palmbomen. U ziet hoe de mensen in de dorpjes aan het water wonen en werken, terwijl ze de vaat en de was doen aan de oevers. Een onvergetelijke cruise door het pittoreske Zuid-Indiase platteland! Overnachting op de boot.

Dag 12. Alleppey – Kovalam

Uitschepen om 10.00 uur. U wordt opgewacht en naar het hotel gebracht in Kovalam.

 Dag 13. Kovalam

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt gebruik maken van de vele mogelijkheden tot een ayurvedische massage en relaxen aan het strand.

Dag 14. Kovalam– Kanyakumari – Kovalam

Dagexcursie naar Kanya Kumarie- het zuidelijkste puntje van India waar drie oceanen samenkomen,  namelijk de Arabische zee, de Indische Oceaan en de Bengaalse baai. U bezoekt de beroemde Vivekananda Rock Memorial  is een van de meest bezochte attracties.

Bovendien is het de enige plaats in India waar je de ondergaande zon en de opkomende maan in april aan dezelfde horizon kunt zien. Pelgrims uit de hele wereld komen bovendien hierheen om de aan de Moeder Gods gewijde tempel te bezoeken. Verder zijn er in de omgeving schitterende stranden. Hier bevindt zich ook het Vivekananda-rotsmonument, dat opgedragen is aan de grote Indiase filosoof Swami Vivekananda, die hier in 1892 heeft gemediteerd.

Dag 15. Kovalam – Trivandrum -  Bangalore – Amsterdam

De reis zit erop – vandaag de laatste dag. Koffers inpakken en weer aan thuis denken. Op afgesproken tijdstip wordt u opgehaald en naar de airport gebracht voor de vlucht richting Amsterdam.

Dag 16  Aankomst  Amsterdam

Aangekomen in Amsterdam met prachtige herinneringen die u niet zou willen missen.

   

Bij de prijs inbegrepen zijn:

 • Retourticket
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstoftoeslagen
 • Hotels op basis van 2-persoonskamer
 • Dagelijks ontbijt
 • Tours en transfers volgens programma
 • Engels / Hindi sprekend gids
 • Binnenlandse vlucht
 • Traditioneel Welkom
 • Aircondition auto/bus
 • Toy Train in Ooty
 • Bootrit over het Ooty meer ( afhankelijk v waterstand)
 • Kathakali Dans show in Cochin
 • 4 uur durende Cruise inclusief lunch
 • Ferry rit in Kanya Kumari
 • 2 flessen water per persoon per dag tijdens de lange afstanden

Individueel reizen. (welke auto):

 • 2-3 personen / Indigo  
 • 4 personen / Toyota Innova
 • 5-9 personen / Tempo Traveller

 

Niet bij de prijs inbegrepen zijn

 • Visum , entreegelden en fooien
 • Niet genoemde kosten
 • Boekingskosten totaal € 22,50
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Contact formulier

Characters left:  1500