18 daagse Char Dham Yatra Tour € 1.895,- p.p.

 

  

                   *** Beste reistijd voor deze prachtige rondreis is april t/m september ***

 

Dag 01:  Amsterdam – Delhi

U vertrekt vandaag voor de spirituele reis naar India. Heeft u zich goed voorbereid?                                    Aanmelden 4 uur voor vertrek op Schiphol.

Dag 02: Aankomst Delhi   

Onze collega verwelkomt u op gepaste manier op de airport en brengt u naar uw hotel.                              De rest van uw dag kunt u uitrusten.

Dag 03:  Delhi – Haridwar    (200 km/4-5 uur)

Na het ontbijt gaat u in noordelijke richting naar de heilige plaats Haridwar. Bij aankomst checkt u in bij het hotel. In de avond kunt u Har- Ki- Pauri bezoeken om de Ganga Aarti  (verering van de heilige rivier de Ganges) bij te wonen aan de oever van de Ganges.  

Dag 04: Haridwar – Barkot   (190 km/6-7 uur)  

Na het ontbijt vervolgt de reis naar Barkot. Barkot is een prachtige stad die aan de voet van de berg Yamunotri ligt. Onderweg tijdens de rit door Mussoorie kunt u de beroemde Kempty Falls bezoeken. Kempty Falls is dé hoofdattractie van Mussoorie. Mensen over de hele wereld komen hiernaartoe om naar de spectaculaire watervallen te kijken. 

Bij aankomst in Barkot gaat u aansluitend naar het hotel. U kunt nu de rest van de dag ontspannen. Geniet van uw diner die voor u geboekt is. Overnachting in Chardham Camp. 

 

Dag 05:  Barkot - Yamunotri – Barkot    (48 km/2 uur)

Na het ontbijt gaat de reis naar Yamunotri. Bij aankomst in Yamunotri zult u via Pad Yatra (bergpad) naar Yamunotri lopen. De afstand is 6 km. U heeft ook de optie om tegen plaatselijke betaling een Palki (draaghuisje) te huren of een paard. Tijdens deze wandeling kunt u optimaal van een adembenemend uitzicht genieten. De mooie groene vallei, vele variaties van heidestruiken die alleen in het Himalaya gebied te bewonderen zijn.            

Yamunotri is een van de heiligdommen van de Char Dhams en de bron van de rivier Yamuna die ook de dochter is van Surya, de Zon. De tempel in Yamunotri is opgedragen aan de Godin Yamuna, die wordt weergeven in de vorm van een ‘black marble idol’.  Op de terugweg nar Barkot kunt u een bad nemen in de heilige rivier Yamuna en evt. rituelen uitvoeren. 

Dag 06:  Barkot – Harsil    (150 km/5-6 uur)

Na het ontbijt bij Camp zult u verder gaan naar Harsil, een van de mooiste valleien van de wereld. Onderweg maakt u een stop bij Gangnani, een warmwaterbron. De Bhagirathi vallei is uiterst magisch en heeft ook mooie kleurrijke gebieden. De hoogte van Uttarkashi via de snelweg naar Gangotri is 2623 meters. Dit bosachtig dorpje staat bekend om de natuurlijke schoonheid en heerlijke appels. Uw overnachting is gereserveerd in het Chardham Camp.

Dag 07: Harsil – Gangotri – Uttarkashi  (125 km/4-5 uur) 

Na het ontbijt  gaat de reis naar Gangotri. Bij aankomst na ca. 1 uur kunt u in de heilige rivier De Ganges, orgineel Bhagirathi genoemd, een bad nemen. Deze omgeving leent zich uitstekend voor meditatie in een zeer ontspannen sfeer.  Later gaat de reis door naar Uttarkashi, wat  ca. 99 km verder ligt. Uttarkashi  - een belangrijk bedevaartsoord en mooi pittoresk dorpje - ligt in een vallei aan de oever van de ganges en is  vergelijkbaar met Varanasi (Kashi).  Vanuit religieus opzicht is deze stad bijzonder omdat de tempel van Lord Viswanath zich hier bevindt. De andere belangrijke tempels hier zijn de Ekadash Rudra, Bhairav en Gynashewar.  Uw zult overnachten in het Shikhar Nature Camp.

Dag 08: Uttarkashi – Guptkashi   (240 Km/9-10 uur)

Op naar uw volgende bestemming Guptkashi.  Guptkashi ligt 47 km van de heilige plaatst Kedarnath. De stad is van belangrijk religieus belang  gezien er tempels zijn zoals de Vishwanath Tempel en de Ardhnareshwar Tempel die gerelateerd staan met God Shiva.

U krijgt vandaag een globaal medisch check-up voordat u morgen aan de reis gaat beginnen naar Kedarnath. Geniet van uw diner bij Camp. Overnachting bij Chardham Camp. 

 

 

 

Dag 09: Guptkashi – Kedarnath - Guptkashi   (per helikopter )

Vandaag gaat u met de helikopter naar Kedarnath. Vluchttijd 10 minuten. Bij aankomst zult u de tempel bezoeken voor de ‘Abhishek’, een religieus doopritueel voor Shiva. Na de Puja (offers) en Darshan (zegen) gaat de reis terug naar Guptkashi.

Kedarnath is een bekend bedevaartsoort voor de Hindoes. De Kedarnath Tempel is opgedragen aan Lord Shiva. Onderweg naar de tempel heeft u een mooi uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen.  U zult overnachten bij Chardham Camp.

Dag 10: Guptkashi–Joshimath–Badrinath   (210 km/7-8 uur)

Na het ontbijt gaat de reis naar uw volgende bestemming Badrinath met onderweg een stop in Josimath. Badrinath is een bedevaartsoord die zeer belangrijk is voor zowel Hindoes als Boeddhisten. De Badrinath tempel is opgedragen aan Lord Vishnu en is op een hoogte van 3133 meter. Bij aankomst in Badrinath gaat u eerst naar het hotel. Na te hebben uitgerust zult u later de Tempel bezoeken. Hierna gaat u terug naar uw hotel en zult u hier overnachten.

Dag 11: Badrinath–Joshimath–Rudraprayag  (165 km/5-6 uur)

Na uw ontbijt kunt u nogeens de Badrinath Tempel bezoeken voor Darshan of een stadstour te doen in Badrinath. Bezoek grote attracties zoals Mana Village, Vyas Gufa, Ganesh Gufa en Mata Murti tempel. In de middag gaat de reis naar het plaatsje Rudraprayag. Onderweg zult u in Joshimat Karanprayag bezoeken.

Rudra Prayag heeft een grote religieuze waarde. De stad heeft ook een fantastisch natuurlijke schoonheid en vooral rust. Bij aankomst in Rudraprayag checkt u in. U kunt de rest van de dag uitrusten of op ontdekking gaan in Rudraprayag. Overnachting in uw hotel.

Dag 12: Rudraprayag – Rishikesh  (145 km/5-6 uur)

Op afgesproken tijdstip vervolgt de reis vandaag naar Rishikesh.  Rishikesh is een van de meest bezochte bestemmingen in India. Bij aankomst checkt u in uw hotel. De rest van de dag is vrij te besteden voor u. Overnachting in uw hotel.

Dag 13: Rishikesh

Na uw ontbijt zult u verschillende attracties bezoeken zoals Ram Jhula en Laxman Jhula. In de avond kunt u het Ganga Aarti ritueel zien in Pramarth Ashram.  Overnachting in uw hotel.

Dag 14: Rishikesh – Delhi  (235 km/6-7 uur)

U gaat de drukte opzoeken.. de reis gaat vandaag terug naar Delhi. Bij aankomst checkt u in bij het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden. Overnachting in hotel.

Dag 15: Delhi

Gehele dag ter vrije besteding en na te genieten van alle indrukken van afgelopen dagen.

Dag 16: Delhi 

Gehele dag ter vrije besteding en na te genieten van alle indrukken van afgelopen dagen.

Dag 17: Delhi Airport

Later op afgesproken tijdstip transfer naar Delhi International Airport.

Dag 18: Aankomst Amsterdam

Aankomst in  Amsterdam na een prachtige reis met herinneringen die u dierbaar zullen blijven.

 

Prijs inclusief:  

 • Vliegticket Amsterdam – Delhi v.v.
 • Accommodatie op basis van 2 persoons kamer
 • Dagelijks ontbijt buffet
 • 6 x diner bij verblijf in de Char dham Camps
 • Plaatselijke gidsen
 • Meet & greet service van ERCO TRAVELS
 • Vervoer in Tempo Traveller  (airconditon busje met prive-chauffeur)
 • Helikoptervlucht Guptakashi – Kedarnath  v.v.

 

Prijs exclusief:

 • Visumkosten  100,-
 • Alle persoonlijke kosten zoals mineraalwater, lunch, diner, telefoontjes, wassen, camera kosten, video kosten, fooi voor chauffeur, gidsen ect
 • Entreegelden bij bepaalde monumenten
 • Boeingskosten € 22.50
 • Calamiteitenfonds € 2,50

Minimum aantal deelnemers : 6

Contact formulier

Characters left:  1500