18 daagse Bihar Tour - Back to the roots € 1.495,-

 

 

 

BIHAR TOUR .. BACK TO THE ROOTS 

 

Dag  01  Amsterdam – Delhi

Melden op Schiphol 4 uur voor vertrek. 

 

Dag 02  Aankomst Delhi

Aankomst in Delhi. U wordt opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij om te akklimatiseren.

 

Dag 03  Delhi - Mathura – Agra

Na het ontbijt vertrekt u naar Agra. Onderweg bezoekt u Mathura dat volgens de Vedische traditie de geboorteplaats is van Shri Krishna en tevens de toenmalige hoofdstad van het koninkrijk Shurasena (het huidige Uttar Pradesh).  Shri Krishna was het achtste kind van prinses Devaki en haar man Vasudeva. Later in de middag bezoekt u de Taj Mahal. 

De Taj Mahal is een geweldig bouwwerk, een imposant, wit marmeren mausoleum in Agra. Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk, liet het grafmonument tussen 1632 en 1648 bouwen als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal.

 

Dag 04  Agra – Lucknow  

De reis gaat verder naar Lucknow, de hoofdstad van de Indiase staat Uttar Pradesh en ligt in het noorden van India. Bij aankomst word u in uw hotel ingecheckt en bent u de rest van de dag  vrij.

 

Dag 05  Lucknow

Na het ontbijt staat er een stads tour gepland van Lucknow. U bezoekt de beste monumenten en de Bara Imambara. Ook zult u de Rumi Darwaza, Chota Imambara en een van de oudste Britse gebouwen te zien krijgen.

 

Dag 06  Lucknow – Ayodhya 

U vertrekt vandaag naar Ayodhya. Bij aankomst word u ingecheckt in uw hotel. Ayodhya of Ajodhya, vroeger Ayojjhā genoemd, is een stad in het district Faizabad en is ook gelegen in Uttar Pradesh.  Ayodhya is een van de zeven heilige plaatsen voor hindoes in India. Later in de middag bezoekt u de geboorte plek van Sri Ram (Ram Janam Bhoomi). Shri Ram Janam Bhoomi is een must voor iedere hindoe maar vooral een plaats met veel historie.

 

Dag 07  Ayodhya – Prayagraj 

Na het ontbijt vervolgt de reis verder naar Prayagraj waar u aansluitend naar het hotel wordt gebracht. Later in de middag bezoekt u de Triveni Sangam waar volgens de hindoeïstische traditie " de "samenvloeiing" van drie rivieren, twee fysieke rivieren de Ganges, Yamuna en de onzichtbare of mythische Saraswati-rivier te zien zijn.

  

Dag 08  Prayagraj – Varanasi 

Na het ontbijt vertrekt u naar een van de oudste levende steden in de wereld..Varanasi. De rest van de dag ter zelfbesteding.  

 

Dag 09  Varanasi

Vroeg in de ochtend – op afgesproken tijdstip - vertrekt u voor een boot rit op een van de heiligste rivieren – de Ganges- , waar iedere dag duizenden aanbidders zich zelf komen reinigen door een duik in de rivier te nemen.  Na deze geweldige waarneming keert u terug naar het hotel en staat het ontbijt gereed.  In de middag bent u vrij om Varanasi zelf te verkennen. U kunt verschillende tempels of musea waar Buddah centraal staat bezoeken. In de avond krijgt u de gelegenheid om de Ganga aarti bij te wonen. 

Varanasi ook wel het spirituele hart van India. De stad is het echte authentieke India ..kleurrijk, chaotisch en vol geuren. De meest intieme rituelen van leven en dood vinden hier voor je neus plaats. Het kan een diepe indruk achterlaten en doen beseffen dat het leven tijdelijk is. Lopen langs de trappen (ghats) die naar de heilige rivier de Ganges leiden is een belevenis die je nog lang bij zal blijven.

 

Dag 10  Varanasi – Bodhgaya 

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Bodhgaya. Aansluitend naar het hotel. In de avond bezoekt u de Mahabodhi boom en tempel onder begeleiding van een gids. Bodhgaya wordt beschouwd als de voornaamste van de vier belangrijkste bedevaartsplaatsen uit het Boeddhisme, en ligt in de Indiase deelstaat Bihar. Deze eer valt Bodhgaya, ook wel gespeld als Buddh Gaya of Bodh Gaya, ten deel omdat hier de beroemde bodhi boom stond waaronder Siddharta Gautama verlichting bereikte, en daarmee Boeddha werd. Hij verbleef na het bereiken van de verlichting nog zeven weken in Bodhgaya.

Drommen devote pelgrims bezoeken dagelijks deze plaats, waar nu een afstammeling in de zesde generatie van de bewuste bodhiboom staat. Deze wetenschappelijke naam van deze boom is ficus religiosa, en is te herkennen aan het typerende hartvormige blad. Op de plek waar Siddharta Gautama verlichting bereikte, staat nu de 'diamanten troon', bij de Mahabodhi Tempel.

 

Dag 11  Bodhgaya – Gaya – Patna 

Na het ontbijt rijd u verder naar Patna. Onderweg bezoekt u Gaya, een pittoresk stadje omringd door door de tempel gekroonde heuvels ... Het is een plaats van grote heiligheid en een zeer belangrijke bedevaartsplek, met als centraal punt de Vishnupad-tempel die een voetafdruk van Vishnu bevat. Het hoogste is dat van Brahmayoni, tot een hoogte van 450 meter boven de vlakte.

Gaya is ook een rituele plaats en het is beroemd voor Pind Daan (offer voor de overledene)  Mensen uit het hele land, evenals hindoes uit het buitenland, komen hier om pind daan puja uit te voeren voor hun overleden voorouders. Deze rituelen brengen vrede aan de dwalende zielen. Veel mensen komen hier tijdens de moessonmaanden (september - oktober) voor de pitripaksh tarpan (gebeden die worden aangeboden voor de doden). De pelgrims nemen een duik in de seizoensgebonden heilige rivier 'Phalgu' tijdens dit seizoen. Er is een enorme bijeenkomst van mensen gedurende 2 weken voor pitripaksha mela.

 

Dag 12 Patna – Vaishali – Patna  

Bezoek aan Golghar en het centrum van Patna. In de middag heeft u een dagexcursie naar Vaishali. Vaishali, de stad van het oude India, ten noorden van Patna, in het noordwesten van de staat Bihar, aan de rivier de Gandak.  Vaishali staat op de plek van een dorp dat nu bekend staat als Besarh.

Het was in Vaishali dat Lord Buddha zijn nabijheid bij Nirvana aankondigde. De plaats was getuige van een van de acht grote gebeurtenissen in het leven van Boeddha. Het is een belangrijke pelgrimsoord voor zowel boeddhisten als jains. Na het bereiken van de Verlichting zou Boeddha deze plaats hebben bezocht om zijn leringen te prediken, resulterend in massale volgelingen. De plaats trekt van heinde en ver historici en archeologen die meer willen weten over deze prachtige plek.

Vaishali bedevaart is beroemd om de twee boeddhistische stoepa's die hier zijn gevestigd. Er wordt gezegd dat een achtste van de as van Boeddha hier bewaard wordt in een kist. Een andere beroemde structuur hier is de Ashokan-pilaar, ook wel bekend als de leeuwpilaar, die werd gebouwd door keizer Ashoka. De pijler meet 18,3 meter en is gemaakt van glanzend rood zandsteen. Een levensgroot standbeeld van een leeuw is bovenop de pilaar geplaatst.

 

Dag 13  Patna – Kolkata 

Op afgesproken tijdstip wordt u opgehaald en gaat u naar de airport voor de vlucht naar Kolkata. Bij aankomst wordt u door een van onze medewerkers opgehaald en volgt er een transfer naar uw hotel. 

 

Dag 14  Kolkata 

Na het ontbijt staat er een gehele dag stadstour op de planning. U bezoekt Flower market, Dakshineshwar Tempel, Belur Math, Victoria memorial hall en Mother Teresa’s house. 

 

Dag 15 Kolkata 

Gehele dag vrij / auto met chauffeur ter beschikking 8 uur. Kolkata, Bengali Kalikata, voorheen Calcutta, stad, hoofdstad van de staat West-Bengalen, en voormalige hoofdstad (1772-1911) van Brits India. Het is een van de grootste steden van India en een van de belangrijkste havens van India. De stad is gecentreerd op de oostelijke oever van de Hugli (Hooghly) rivier, eens het belangrijkste kanaal van de Ganges (Ganga) rivier, ongeveer 96 mijl (154 km) stroomopwaarts van het hoofd van de Golf van Bengalen; daar ontwikkelde de havenstad zich als een overslagplaats van water naar land en van rivier naar zee. Kolkata, een stad van handel, transport en productie, is het dominante stedelijke centrum van Oost-India.

 

Dag 16  Kolkata – Delhi 

Na het ontbijt word u door opgehaald voor de vlucht naar Delhi. Bij aankomst in Delhi word u door een van onze medewerkers opgehaald en volgt de transfer naar uw Hotel. De rest van de dag bent u vrij ter zelf besteding.

 

Dag 17  Delhi

Vandaag heeft u een vrije dag in Delhi. U kunt gaan shoppen in de lokale markten/ shops / malls. In de avond wordt u naar de airport gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

 

Dag 18  Delhi – Amsterdam 

Aankomst Amsterdam. 

 

Reissom € 1.495,-  ( bij min. 8 personen)

 

Hotel informatie:

Delhi : Hotel Lemon Tree [4*]

Agra  : Hotel Mansingh Palace [4*]

Lucknow: Hotel Best Western Sagar Sona [3*]

Ayodhya: Hotel Krishna Palace [3*]

Allahabad: Hotel Ravisha Continental [3*]

Varanasi: Hotel Surya [3*]

Bodhgaya: Hotel Taj Darbar [3*]

Patna: Hotel Clarks Inn [3*]

Kolkata: Hotel Jameson Inn Shiraz [4*]

 

 

Inclusief: 

Internationale vliegticket

Tours en transfers volgens programma

Dagelijks ontbijt 

Accommodatie voor 17 nachten 

Binnenlandse vlucht

Bootrit over de Ganges in Varanasi

Contact formulier

Characters left:  1500