Delhi

Delhi is de hoofdstad van India en is ondanks de 14 miljoen inwoners ‘slechts’ de derde grootste stad van het land. De stad is min of meer opgebouwd uit twee delen; het ontzettend drukke oude Delhi waar je veel moskeeën, forten en andere oude bezienswaardigheden vindt en het moderne New Delhi met brede straten en hoge kantoren. Delhi is veelal het startpunt voor een reis door Noord- of Midden-India.
Bezienswaardigheden in Old Delhi
Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Delhi om je dagen bezig te houden. Het Rode Fort (Lal Quila) is in de 17de eeuw gebouwd door Shah Jahan die onder andere ook de Taj Mahal liet bouwen. Vroeger was het een belangrijk militair gebouw, tegenwoordig heeft het nauwelijks een functie. In 1947 werd in het fort de onafhankelijkheid van India uitgesproken en jaarlijks geeft de president op Onafhankelijkheidsdag (15 augustus) daar een toespraak. Shah Jahan liet in dezelfde eeuw de Jama Masjid Moskee bouwen. Dit is vandaag de dag nog steeds de grootste moskee van India en tevens een van de grootste in Azië. Ook niet gelovigen kunnen de moskee bezoeken. Deze en andere (de Sunehri Masjid bijvoorbeeld, de gouden moskee) bezienswaardigheden liggen aan het drukste plein van Delhi, Chandni Chowk.
Verder kunt een de Qutb Minar, een minaret van 73 meter hoog, bezoeken.  Het complex is terug te vinden op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en zeker een bezoek waard.
De Humayuns Tombe een indrukwekkend bouwwerk, de Lotus Tempel, Gurudwara Bangla Sahib tempel- dus genoeg te zien!
Delhi telt veel musea. Ze zijn niet alleen groot in aantal, maar ook zeer divers; van treinmuseum tot toiletmuseum. In het National Museum worden onder andere eeuwenoude beelden, instrumenten en schilderijen tentoongesteld. Ook bij National Gallery of Modern Art kun je terecht voor een flinke portie kunst.
Op Gandhi’s laatste residentie en tevens de plek waar hij vermoord werd – die nu Gandhi Smriti genoemd wordt – kun je over zijn daden leren. Ook zijn er bescheiden bezittingen er te zien. Voor meer foto’s van Mahatma Gandhi ga je naar Gandhi Darshan en het National Gandhi Museum.

Overnachten in Delhi
Ga vooral voor veiligheid. U kunt bij ons uw hotel naar keuze aangeven en wij checken voor u of dit veilig is en goed gelegen is (veilige  buurt).
Er zijn genoeg accommodaties te vinden in Delhi, zowel luxe als hele goedkope. Op de bonnefooi naar Delhi gaan en ter plekke een kamer zoeken is zeker mogelijk. Er is altijd wel wat vrij. Houd er wel rekening mee dat Delhi een grote stad is en je na een lange reis misschien niet veel zin hebt om wat te zoeken en dan toch moeite zal moeten doen. Geniet dan van de luxe die wij aanbieden en laat u tenminste ophalen van de luchthaven en boek een hotelovernachting.