Maleisië

Maleisië

Bijzonderheden - algemeen

Maleisië is een land in het zuidoosten van Azië. Het bestaat uit twee afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee.

Maleisie is een heerlijk vakantieland! Maleisie ontwikkelt zich in hoog tempo tot een moderne natie, maar doet dit zonder de natuurlijke rijkdommen aan te tasten, zoals de tropische regenwouden met de uitbundige flora en fauna en de prachtige zandstranden.

West-Maleisie is het economische en politieke centrum van Maleisie. Het heeft naast drukke steden, koele hooglanden, ongerepte regenwouden en uitgestrekte verlaten stranden ook een groot aantal eilandjes voor de west- en oostkust liggen. Deze eilandjes worden vooral gebruikt als uitvalsbasis voor onderwatersporters. De infrastructuur in West Maleisie is van een erg hoog niveau wat dit land ook aantrekkelijk maakt voor een fly & drive vakantie.

Oost-Maleisie is een dunbevolkt gebied met miljoenen jaren oude regenwouden, brede rivieren, het grootste grottenstelsel ter wereld de “Mulu Caves” en de hoogste berg van Zuidoost Azie, Mount Kinabalu. Het grootste deel van Borneo, Kalimantan behoort bij Indonesie. In tegenstelling tot West Maleisie is het reizen hier heel wat minder comfortabel, de wegen zijn veelal niet geasfalteerd en alleen door Sabah loopt een klein treinennet. Grote delen van Borneo zijn alleen per vliegtuig bereikbaar. Reizen per boot over de vele grote rivieren vormt een goed en vaak noodzakelijk alternatief.

De bevolking is heel gastvrij en het eten is uitstekend.

Klimaat

Maleisie is een tropisch land en heeft zodoende een warm en vochtig klimaat. Het gehele jaar door blijft de temperatuur vrijwel gelijk: gemiddeld 27C. Malesie wordt ook wel eens “Land beneath the Winds” genoemd, het land waar de moessonwinden elkaar ontmoeten. De noordoostmoesson, die van november tot maart zijn kracht laat voelen, zorg voor wind en regenbuien aan de oostkust van West-Maleisie en in Sabah. De rest van het jaar waait de zuidwestmoesson, deze is bij het bereiken van Maleisie veel minder hevig en heeft zijn meeste water dan al verloren.

Tijdverschil

Het tijdverschil bedraagt in de winter 7 uur en in de zomer 6 uur later.

Formaliteiten

Vaccinaties zijn niet verplicht voor reizigers naar Maleisie, wel worden een aantal aangeraden. Raadpleeg hiervoor uw huisarts of de plaatselijke GGD. Laat u tevens adviseren over de samenstelling van een gedegen reisapotheek. Een visum is voor een bezoek van maximaal drie maanden met een paspoort dat na vertrek uit Maleisie nog een halfjaar geldig is, niet vereist. Voor Sarawak en Sabah geldt een maximale verblijfsduur van 1 maand.

Land Maleisië
Oppervlakte gebied 330.803 km²
Gesproken talen Bahasa Malayu is de officiële spreektaal van Maleisië maar met de engelse taal kom je een heel eind.
Valuta De munteenheid is de ringit (RM) deze is gekoppeld aan de US$. Dit betekent wanneer de US$ stijgt of daalt ten opzichte van Euro, de RM dit ook doet. Geldige creditcards worden geaccepteerd in de grotere winkels, restaurants en hotels. Pinautomaten zijn in de meeste steden aanwezig net als wisselkantoren, deze hanteren veelal een betere koers dan de banken voor uw contant geld. Neem gewoon euro's mee en koop niet van tevoren vast ringit's. Travellercheques worden geaccepteerd bij banken, wel moet u zich dan legitimeren met uw paspoort.
Visum vereisten U heeft een visum nodig: een 'visum upon arrival'. Als je korter dan 30 dagen op reis gaat krijg je dit visum gratis op het vliegveld. Tijdens de vlucht ontvang je de visumformulieren dus het is handig deze al voor de landing in te vullen. Dat bespaart veel tijd aan de balie van de douane. Voor alle reizigers geldt verder dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Maleisië. Laat een kopie van je paspoort achter bij familie of vrienden in Nederlanden neem zelf ook een of meer mee dat is handig bij evt verlies.

Sport en natuur

Sport en natuur Er zijn vele nationale parken in Maleisië, onder andere:

• Nationaal park Taman Negara
• Nationaal park Gunung Mulu
• Nationaal park Kinabalu

In het land zijn er meerdere bergen en gebergten:

• Cameron Highlands
• Genting Highlands
• Mount Kinabalu

Sport
Op het Sepang International Circuit bij Kuala Lumpur is sinds 1999 elk jaar een F1 race. Ook wordt ieder jaar in januari in Maleisië de bekende Ronde van Langkawi georganiseerd, een tiendaagse wielerwedstrijd. Een andere wielerwedstrijd die in Maleisië wordt verreden is de Jelajah Malaysia.

Cultuur en geschiedenis

Cultuur & geschiedenis Het schiereiland Malakka ontwikkelde zich als een voornaam Zuidoost-Aziatisch handelscentrum, toen de handel tussen China en India door de drukke Straat Malakka toenam. De islam arriveerde in de 14e eeuw, gevolgd door Europese handelslieden in de 16e eeuw, waarna de Portugezen, Nederlanders en Britten achtereenvolgend de Straat Malakka domineerden.

De Britse kroonkolonie van de Straits Settlements werd in 1826 opgericht en in de jaren tot 1867 vergrootten de Britten hun controle over de rest van het schiereiland. Na de Japanse bezetting tijdens Wereldoorlog II groeide het streven naar onafhankelijkheid onder het volk, tezamen met een communistische opstand. Het schiereiland werd in 1957 onafhankelijk onder de naam 'Federatie van Malaya', waar de haven van Singapore geen deel van uitmaakte.

Een nieuwe federatie met de naam Maleisië werd op 16 september 1963 opgericht door het samengaan van Maleisië, Singapore, en de Oost-Maleisische staten Sabah en Sarawak aan de noordkust van Borneo. De vroegere jaren werden gedwarsboomd door pogingen van Indonesië om Maleisië te overheersen, Filipijnse aanspraken op Sabah, en de uiteindelijke afscheiding van Singapore in 1965.

Maleisie - Kuala Lumpur - Swiss Inn

Deze kamer biedt uitzicht op de stad. Dankzij WiFi en kabelinternet (toeslag) blijf je online, terwi Meer info
Boeken

Maleisie Penang Bayview Beach Resort

Luxe strandaccommodatie met 2 buitenzwembaden Het Bayview Beach Resort is schitterend gelegen in het Meer info
Boeken

Furama Hotel Kuala Lumpur

Een gezinsvriendelijk 4-sterren hotel in Pudu (het hart van Kuala Lumpur) met buitenzwembad! Dit gez Meer info
Boeken

Swiss Garden Hotel Kuala Lumpur

Gezinsvriendelijk 4-sterren hotel in Bukit Bintang, in de omgeving van Petaling Street. Hotel Swiss Meer info
Boeken

Nova Hotel Kuala Lumpur Maleisië

Dit gezellige hotel ligt in Bukit Bintang, Kuala Lumpur en dus in de Golden Triangle van Maleisië. Meer info
Boeken

Soleil Hotel Kuala Lumpur Maleisië

Soleil International Hotel in Kuala Lumpur is omringd door enkele van de beste restaurants, uitgaans Meer info
Boeken

Er zijn op dit moment helaas geen Doe het Zelf aanbiedingen voor deze bestemming.

Vivanta By Taj 5*

Maleisië
Het Vivanta by Taj is een 5 ***** deluxe resort aan een prachtig strand en ligt op 5 minuten loopafs Lees meer
Boeken

Maleisie - Kuala Lumpur € 540,-

Maleisië
Vliegticket Amsterdam – Kuala Lumpur  v.v. met Emirates v.a. € 540,- incl. luchthavenbelastinge Lees meer
Boeken

Maleisië diverse stopovers v.a. € 150,-

Maleisië
Vertrek kan dagelijks. Hierbij enkele korte reisprogramma’s waarmee u zelf uw vakantie kunt Lees meer
Boeken

Maleisië 15 daagse rondreis € 1.595,-

Maleisië
  Vertrekdata: dagelijks Dit is een individueel verzorgde rondreis. Erco Reizen kan samen met u Lees meer
Boeken

Kuala Lumpur met China Southern

Maleisië
Vliegticket naar Kuala Lumpur. Vanaf € 590,- incl luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen Boek Lees meer
Boeken

Berjaya Beach Resort 4*

Maleisië
Berjaya Langkawi Beach Resort & Spa 4 **** ligt aan een prachtig strand in Maleisie, binnen 10 m Lees meer
Boeken