China

China

Bijzonderheden - algemeen

Naast India is China ook een veelzijdig land.

Hypermoderne metropolen zoals Beijing, Shanghai en Hong Kong. China’s onschatbare, eeuwenoude culturele tradities gaan hand in hand met China’s toekomst als economische grootmacht: het is arm en rijk, leeg en vol, ultramodern en traditioneel, communistisch en kapitalistisch, star en dynamisch.

Beijing is absoluut een van de meest fascinerende steden ter wereld. Het biedt de wereldberoemde Verboden Stad, het voormalige Zomerpaleis van de keizers, de prachtige Tempel van de Hemel en niet te vergeten de Grote Muur.

Enkele hoogtepunten van de stad Beijing:

  • Verboden Stad en de Tempel van de Hemel in Beijing
  • Zomerpaleis in Beijing
  • Pekingeend eten in Beijing (voormalig Peking)
  • Jade Boeddha Tempel in Shanghai
  • Grote Muur (één van de 7 wereldwonderen)
  • Terracotta Leger
  • Boottocht over Yangtze Rivier

 

Vliegtarieven

Vliegtarieven en tijden zijn sterk aan veranderingen onderhevig. KLM en China Southern Airlines vliegen rechtstreeks naar Beijing, Guangzhou, Shanghai of Chengdu.

Tijdverschil

Beijing-tijd, Zomertijd 6 uur later, Wintertijd 7 uur later.

Feit: Netspanning: 220V, 50 hertz (u heeft een verloop/wereldstekker nodig).

Land China
Oppervlakte gebied 9.596.961 km2
Gesproken talen Chinees, Engels
Valuta Yuan
Visum vereisten Grensdocumenten: Visum is verplicht voor China

Cultuur en geschiedenis

Cultuur & geschiedenis De geschiedenis van China geeft een overzicht van de historische ontwikkeling van China. China bezit een van de oudste beschavingen ter wereld, met een ononderbroken ontwikkeling van prehistorie tot heden. Zelf spreken de Chinezen graag van '5000 jaar geschiedenis en 7000 jaar cultuur' (wuqian nian de lishi, qiqian nian de wenhua), waarbij zij hun geschiedenis traditioneel laten beginnen met de Gele Keizer en hun cultuur met Fuxi of met Youchao. De oudste geschreven Chinese historische bronnen, de orakelbotten dateren feitelijk uit de 13e eeuw v.Chr.

De naam China is afgeleid van Qin (spreek uit als: Tsjin), de naam van een van de staten die China vormden. Qin lag in het westen van China en onderwierp de overige Chinese staten waarna de Qin-dynastie werd gesticht in 221 v.Chr., de eerste Chinese dynastie waarin een keizer werd benoemd.

De Chinezen zelf hanteerden als officiële naam: Keizerrijk van de Grote naam-van-de-dynastie, bijvoorbeeld: Keizerrijk van de Grote Ming. De dagelijkse naam was en is voor Chinezen Zhōngguó (Traditioneel Chinees: 中國, Vereenvoudigd Chinees: 中国). De officiële Chinese namen van de Volksrepubliek China en van de Republiek China (Taiwan) bevatten niet het karakter voor Qin, maar de karakters voor Zhōngguó. Het eerste deel van Zhōngguó betekent midden of centrum, het tweede deel betekent land of staat. Dit kan verwijzen naar het centrum van beschaving, zoals China zichzelf zag of naar het middelpunt van het land, te weten het gebied met de stad van de keizer. Wie de hoofdstad beheerste, belichaamde de centrale macht in China.

Er zijn op dit moment helaas geen hotels geplaatst voor deze bestemming.

Er zijn op dit moment helaas geen Doe het Zelf aanbiedingen voor deze bestemming.

China, Beijing & Shanghai 15 dagen € 1.495,-

China
Groepsreis CHINA met vaste vertrekdata: 14 april , 14 juli 2018 U bezoekt Beijing (het oude Peking Lees meer
Boeken

China, Bejing, Shanghai, HongKong 15-daagse groepsreis € 1.595,-

China
15-daagse reis Beijing, Shanghai en (Hong Kong) v.a. € 1595,- p.p. U kunt de reis uitbreiden tegen Lees meer
Boeken