Algemene informatie

 

Indonesië met zijn indrukwekkende cultuur is tevens ook een kleurrijkebestemming met traditionele tempels, groene rijstvelden, leuke dorpjes, een gastvrije bevolking en prachtige stranden op Bali.

 

Reisschema:

Dag 01: Amsterdam – Jakarta
Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Jakarta.

Dag 02: Jakarta – Bogor
Aankomst Jakarta. Transfer naar uw hotel te Bogor. De hogere en dus koelere ligging van Bogor aan de voet van de Gunung Salak slechts 60 km ten zuiden van Jakarta, maakt Bogor een goed oord om de drukkende hitte en chaos van Jakarta te ontvluchten.

Dag 03: Bogor – Bandung
’s Ochtends brengt u een bezoek aan de trots van Bogor en één van de grootste biologische schatten ter wereld: de plantentuin Kebon Raya. U kunt hier heerlijk wandelen langs de schaduwrijke paden en ondertussen genieten van de enorme variëteit aan tropische planten, bomen, orchideëen en palmen. Daarna vertrekt u naar Bandung via de met theetuinen bedekte Puncakpas. Dichtbij de top slingert de weg zich door de goed onderhouden theeplantage Gunung Mas. Indien mogelijk brengt u een bezoek aan de theefabriek en zien hier hoe de vers geplukte thee verwerkt wordt.

Dag 04: Bandung
U brengt een bezoek aan de vulkaan Tangkuban Perahu en daalt af in één van de kraters indien mogelijk. Zwavelhoudend stoom borrelt uit modderige spleten in de aardkorst omhoog.
Vervolgens gaat de reis door naar Ciater, een heerlijk kuuroord, waar u kunt baden in het geneeskrachtige water van de warm waterbronnen. Dit water is afkomstig van de bronnen van de Tangkuban Perahu.

Dag 05: Bandung – Purwokerto
Via een buitengewoon fraai berglandschap, de Preanger, bereikt u het slapend dorpje Purwokerto.

Dag 06: Purwokerto – Yogyakarta
U heeft een lange tocht te gaan naar Yogyakarta, één van de nog bestaande traditionele hoofsteden van Midden-Java en vertrekken dan ook al zeer vroeg in de morgen. Onderweg stopt u bij het in de 8e eeuw gebouwde en wereldberoemde boeddhistische monument, de Borobudur.

Dag 07: Yogyakarta
Na het ontbijt gaat u naar de kraton, nu het paleis van Hamengku Buwono X, een schitterend voorbeeld van traditionele Javaanse hofarchitectuur. De Kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen. Daarna naar Kota Gede. Dit plaatsje is een doolhof van nauwe straatjes met kleine zilverwinkels en huizen met mooie mozaïekvloeren, eens toebehorend aan welgestelde Arabische en Nederlandse kooplieden. We bezoeken hier een werkplaats van de zilversmid.

Dag 08: Yogyakarta – Malang
Vandaag verlaten u Midden-Java en reist u via Solo naar Malang. ’s Avonds de mogelijkheid de befaamde Bromotocht te maken. Deze nachtelijke tocht vangt aan omstreeks 24.00 uur. U bent ongeveer om 12:00 uur de volgende morgen weer terug in uw hotel. Een vermoeiende en avontuurlijke tocht die u een van de mooiste zonsopgangen ter wereld laat zien (facultatief).

Dag 09: Malang
Vandaag bezoekt u de oude koloniale stad Malang. Oude gevels en reclameborden brengen u terug in de koloniale tijd. U krijgt hier voldoende tijd om te winkelen en rond te kijken. Een bezoek aan Toko Oen, een in 1934 geopend restaurant en bakkerij, waar de koekjes nog in grote stopflessen bewaard worden en de grote plafondventilatoren rondzoeven, maakt de ‘tempo doeloe’ sfeer compleet.

Dag 10: Malang – Kalibaru
U vervolgt uw reis door het prachtige ruige landschap en buitengewone natuurschoon van Oost-Java. Onze bestemming is Kalibaru, een klein dorpje gelegen temidden van rubber-, kruidnagels-, cacao- en koffieplantages.

Dag 11: Kalibaru – Bali
U wordt al vroeg gewekt door de plaatselijke omroeper van de moskee en vertrekken naar Ketapang. Hier vaart u met de veerboot naar Bali het eiland der Demonen, onze laatste bestemming. Tijdens de rit naar Kuta krijgt u een prachtig stukje van Bali te zien.

Dag 12: Bali
De excursie van vandaag brengt u via de mooiste landschappen van Bali naar Mengwi, het bekende apenbos. In de middag komt u tot slot aan bij Tanah Lot, een tempel in zee gebouwd. Hoewel u de tempel niet mag betreden is een foto met op de achtergrond een prachtige zonsondergang zeker de moeite waard.

Dag 13: Bali – Vrije dag
De turkooizen zee met veel en fel gekleurde vissen wachten op u. Overdag lekker aan het strand en in de namiddag kunt u eventueel weer nieuwe ervaringen opdoen door deel te nemen aan bijvoorbeeld een bezoek aan een Kecak/Apendans voorstelling (facultatief). Vraag uw gids naar de mogelijkheden.

Dag 14: Bali – Vrije dag
Zonnen, zwemmen, snorkelen of misschien zelfs wel rivierraften over de Ayungrivier.

Dag 15: Denpasar – Amsterdam
De dag van afscheid is daar, u maakt zich klaar voor een lange vliegreis terug naar Nederland.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
We zijn terug in Nederland.

De prijzen voor 15 daagse rondreis Java/Bali zijn:
Prijzen vanaf: Euro 1495,- p.p.

Voor het maken van de juiste prijsopgave zijn wij afhankelijk van uw gekozen reisdata. Dit kunt u mailen naar: info@ercoreizen.nl

Bij de prijs inbegrepen zijn:

  • Alle intercontinentale vluchten.
  • Lokale gids op Java en tijdens de tour op Bali.
  • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt.
  • Vervoer over de eilanden Java en Bali in eigen auto met privéchauffeur.
  • Transfer van en naar de luchthaven op Bali.
  • Alle excursies zoals genoemd in het programma.

Niet bij de prijs inbegrepen zijn:

  • Facultatieve excursies.
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Niet genoemde (onvoorziene) kosten.
  • Entrée gelden

Beschikbare vertrektijden

Foto's

Het spijt ons. Er zijn nog geen klantbeoordelingen voor deze reis.