Veel gestelde vragen (FAQ)

Regelmatig ontvangen wij van verschillende mensen vragen die veelvuldig worden gesteld. Om het u en ons gemakkelijker te maken hebben wij de meest gestelde vragen op deze pagina gezet.

Hoeveel bagage mag ik meenemen het vliegtuig in?

U mag bij een vliegvakantie op internationale vluchten meestal 23 kilo aan bagage meenemen (mits anders aangegeven). Neemt u toch meer mee, kunnen hier extra kosten voor worden berekend. Voor handbagage geldt een maximum van 8 kilo. Reist u per vliegtuig, dan geldt dat er geen vloeistoffen meer dan 100 ml in de handbagage mogen. Babyvoeding uitgezonderd.

Wat is de definitie van een baby?

Een baby is een mens met de leeftijd van 0 tot 2 jaar. De kosten van vliegtickets voor baby’s varieren maar zijn meestal gemiddeld 10% van het volwassen tarief. Baby’s hebben geen eigen zitplaats en mogen max. 10 kilo bagage meenemen, behalve een buggy of kinderwagen. De exacte voorwaarden kunnen echter afwijken, deze kunt u bij boeking altijd nog vragen.

Wat zijn bij u de annuleringskosten?

Moet u uw reis onverhoopt annuleren? Dan gelden er annuleringskosten. Deze kosten variëren en kunnen zelfs oplopen tot 100%. De kosten zijn conform de voorwaarden van de vliegmaatschappij, de accomodatieverschaffer en van ERCO REIZEN.  De exacte kosten zijn bij ons op te vragen. Heeft u een annuleringsverzekering en u heeft een geldige reden dan kunt u de kosten verhalen op uw verzekering. Let wel: neemt u zo spoedig mogelijk contact op met ons indien u uw reis moet annuleren, de kosten wijzigen per dag! Wij informeren u hier graag over.

Brengt u brandstoftoeslagen in rekening?

Nadat u een boeking heeft gemaakt, kan het zijn dat de vervoerder u nabelast met bijvoorbeeld een brandstoftoeslag. Helaas zijn wij genoodzaakt u deze kosten door te belasten indien uw vliegtickets nog niet uitgegeven zijn.