Bestemming: Suriname

Het Suriname programma is een evenwichtige afspiegeling van natuur, cultuur, avontuur en ontspanning van Suriname. Ons reisaanbod is voor een brede doelgroep samengesteld.
Suriname
ligt in het noorden van Zuid-Amerika, aan de Atlantische Oceaan. Het westen  van Suriname wordt begrensd door Guyana, in het oosten door een franse kolonie: Frans-Guyana. Het zuiden wordt begrensd door Brazilie. Suriname heeft een democratisch gekozen regering over een heterogene bevolking.De binnenstad van Paramaribo als hoofdstad van Suriname is bruisend van aard. In de vroege morgen maakt men zich op voor het dagelijks werk, onder het genot van iets warms of iets fris.

 
Groot Paramaribo
is uniek om zijn oud-hollandse architektuur, zo is het Waterkant, Fort Zeelandia, Het Presidentieel Paleis en de Palmentuin een streling voor het oog, waarbij de lokale temperatuur met fijne zachte windstoten het zo aangenaam maken dat u werkelijk het gevoel van rust hebt gevonden.
Het land bestaat uit verschillende landschappen en kenmerkt zich door zijn uitgestrekte tropische regenwouden en de vele rivieren. De rivieren monden in het noorden uit in de Atlantische Oceaan en in het zuiden gaan ze op in het grote Amazone regenwoud.District Nickerie heeft veel Recreatiemogelijkheden. Een van hen zijn; het bekende netvissen en hengelen. U kunt ook gaan picknicken of gewoon een wandelingetje maken in de afgelegen polders.

Het Binnenland - In het zuiden vindt u bergen zoals de Tafelberg en het Duivelsei, dat zeker bezichtigenswaardig is. Het berglandschap gaat over in een Savanne, een groot uitgestrekte oppervlakte die op haar beurt overgaat in het Tropisch oerwoud. Vanwege  het lichte heuvel berglandschap komen de verbluffende Zuivere Kwartzanden voor in Suriname.Klimaat

Het gehele jaar door heeft Suriname een aangenaam klimaat, met vochtige en droge perioden, altijd zachte
passaatwinden. De gemiddelde temperatuur is overdag rond 29 graden. De grote droge tijd is van augustus tot
november, waarna de kleine regentijd het tropisch oerwoud van water zal voorzien tot eind februari. Suriname
kan het gehele jaar worden bezocht.

Maand

Jan

Feb

Mrt

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Min. Temperatuur

25°

25°

25°

25°

25°

25°

24°

25°

25°

25°

25°

25°

Max. Temperatuur

27°

27°

28°

28°

28°

28°

28°

29°

30°

30°

29°

28°

 

Tijdverschil

Tijdens de zomertijd is 4 uur vroeger, anders is het tijdverschil 5 uur.

Formaliteiten

De nodige vaccinaties zijn verplicht, de plaatselijke GGD of huisarts kan u hierover voorlichten. Voor een
bezoek is een toeristenkaart vereist. Deze kunt u op Schiphol kopen voor € 20,- per kaart per persoon.
De toeristenkaart kan slechts voor 1 (één) reis gebruikt worden. De toeristenkaart wordt niet gehecht in het paspoort. Voor de toeristenkaart hoeft u geen visumformulier en pasfoto in te dienen.  U kunt nog steeds een visum voor 3 jaren of een zakenvisum aanvragen. Dat moet geschieden conform de geldende regels en procedures van de Visum-Instructie. Om de Toeristenkaart te kunnen kopen dient u te kunnen overleggen :
- Een geldig paspoort (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst)
- Een retour ticket ***

De balies RC167 en RC168 van de Visumafdeling v/h Consulaat Generaal te Amsterdam, zijn vanaf 25 november 2011 te bereiken via Vertrekhal 3, ingang A van Schiphol.


Betaalmogelijkheden

De munteenheid is de Surinaamse Dollar (SRD). De euro wordt overal geaccepteerd evenals de Amerikaanse
dollar. Wij adviseren travellercheques of een creditcard mee te nemen. Een creditcard is praktisch bij het
huren van een auto.

Taal

De officiële taal is Nederlands, maar ook de talen van de verschillende bevolkingsgroepen worden gesproken.

Bekijk ook onze speciale site surinametour.nl